ROPOn kesätyöwebinaari 12.2.2021

Vuoden ensimmäinen tapahtuma oli kesätöihin keskittynyt webinaari. ROPOn puheenjohtaja Ville Kujanpään alkusanojen jälkeen A-Insinöörit, YIT ja Ramboll pääsivät esittelemään yrityksiään ja niiden tarjoamia kesätöitä. Myös RIL kävi kertomassa kuulumisia. Lopuksi...

read more

Vaalikokous ja WB-ilta 19.11.2020

Vuoden 2020 vaalikokouksessa 19.11 valitiin ROPOn uusi hallitus vuodellee 2021. Puheenjohtajaksi valittiin Ville Kujanpää, joka oli ainoa vanhasta hallituksesta jäänyt henkilö. Rahastonhoitajaksi valittiin Antti Pessa ja sihteeriksi Juho Paloheimo. Lisäksi valittiin...

read more

Rakentamistalouden seminaari 29.10.2020

Rakentamistalouden seminaari järjestettiin tänä vuonna etäseminaarina.  Seminaarin aiheeksi oli tänä vuonna valikoitunut  rakennusalan 2020-luvun trendit ja kriisitilanteissa toimiminen. Seminaarissa ääneen pääsivät ROPOn puheenjohtajan Rasmus Koivun lisäksi viisi...

read more

Pääainesauna (etäseminaari) 23.9

ROPO, LRK ja VTK järjestivät kone- ja rakennustekniikan uusille opiskelijoille pääainesaunan, jossa fuksit pääsivät tutustumaan, millaisia urapolkuja heille on tarjolla tulevaisuudessa. Illan aikana urapoluista ja mahdollisuuksista puhuivat niin yritysvieraamme kuin...

read more

Kevään saunailta 2020

Kevään 2020 saunaillassa ammatillisen puolen hoitivat Suure, T2H ja Ideastructura. Saimme kolme kiinnostavaa esitystä, joiden jälkeen ilta jatkui rennommin IE:n loihtimien antimien ja keskustelun merkeissä. Myöhemmin myös palju ja sauna olivat käytössä ja T2H:n tuomat...

read more

Vuosikokous ja NCC-excursio 10.2.2020 

NCC järjesti Rakentamistalouden kerho ROPOn vuosikokouksen 10.2.2020 pääkonttorillaan. Ennen vuosikokousta ropolaiset kävivät NCC:n kanssa THL:n työmaalla, jossa oltiin rungonnostovaiheessa. Excursion jälkeen toimialajohtaja Frej Weurlander kertoi NCC:n...

read more

Wanhojen Bartojen ilta 21.11.2019

Tutulla kaavalla Wanhojen Bartojen ilta järjestettiin marraskuussa Rantasaunalla ja heti illan aluksi pidettiin vaalikokous, jossa valittiin ROPOlle uusi hallitus! Hakijoita oli juuri riittävästi ja hallituspaikat saatiin täyteen ilman äänestystä....

read more

WasaGroup-sauna 25.10.2019

WasaGroup tuli Otaniemeen esittäytymään ROPOn ja Fundin jäsenille saunaillan muodossa. Illan aikana kuultiin WasaGroupin konsernista ja siitä miten he toimivat erilailla kuin muut käyttämllä omaa rahastoa hankkeiden rahoittamiseen. Illan päätteksi...

read more

Rakentamistalouden seminaari 17.10.2019

Tämän vuoden Rakentamistalouden seminaari pidettiin 17.10. Otaniemessä Dipolissa. Seminaarissa käsiteltiin rakennusalaa ilmastonmuutoksen tuomien vaatimuksien kannalta sekä keskusteltiin miten rakennusalan yritykset itse pyrkivät pienentämään...

read more

Ensimmäinen Pääainesauna 25.9.2019

Ensimmäistä kertaa järjestetty Pääainesauna järjestettiin 25.9. Rantasaunalla yhdessä VMTK:n ja LRK:n kanssa, jolloin Rantasauna täyttyin ensimmäisen vuoden opiskelijoista. Illan aikana jokainen ammattiainekerho esittäytyi ja kertoi Koneinsinöörikillan...

read more

NCC:n excursio ja urailta 13.1.2017

NCC vei ROPOn excursiolle Dipolin työmaalle, jossa esiteltiin korjausrakentamista suojellussa kohteessa. Tämän jälkeen matka jatkui excuisännän pääkonttorille ja mukana olijat pääsivät kuulemaan uratarinoita NCC:läisiltä. Sauna oli lämpimänä, tarjoilut hyvät ja loistava seura takasi viihtyisän illan.

RIL-glögien jatkot 9.12.2016

ROPO järjesti yhdessä muiden ammattiainekerhojen kanssa legendaariset jatkot RIL-glögeille. Tällä kertaa bussilastillinen rakennusalan tulevaisuuden toivoja suuntasi Taliin keilaamaan ja tämän jälkeen Helsingin yöhön.

Vaalikokous ja WB-ilta 22.11.2016

Vaalikokouksessa valittiin ROPOlle entistäkin suurempi ja kauniimpi hallitus vuosimallia 2017! WB-illan ohjelmaa siivittivät ROPOmaisen runsaat tarjoilut sekä lämmin palju. Illan esityksistä vastasivat ISS Proko, Boost Brothers sekä A-Insinöörit.

ROPO-brunssi 30.10.2016

Vuosijuhlien jälkeistä olotilaa paranneltiin hyvän seuran, ruuan ja kuohuvan kera Senaatintorin kupeessa Cafe Köketissä. Mukana brunssikansaa viihdyttämässä oli myös Taikuri Lehmä!

ROPO 35v-juhlat 29.10.2016

Kerhon vuosijuhlia vietetään perinteisesti 5 vuoden välein. 35-vuotisjuhlat sujuivat mahtavassa tunnelmassa ja hulppeissa puitteissa Ostrobotnian juhlakerroksessa Helsingissä. Noin 100 nykyistä ja entistä ROPOlaista pääsi nauttimaan juhlahumusta ropomaisen runsaine tarjoiluineen. Juhlapuhujana paikalla oli Sweco PM:n toimitusjohtaja Maija Jokela.

ROPO 35v-juhlaseminaari 13.10.2016

Rakentamistalouden juhlaseminaari kokosi yhteen alan kuumimmat nimet ja ajankohtaisimmat ilmiöt. Innokkaimmat osallistujat jatkoivat seminaarin jälkipelejä seminaariristeilyllä, joka suuntautui tällä kertaa Tallinnaan.

Syyssauna 27.9.2016

ROPOn uudet ja vanhat jäsenet kokoontuivat syksyn aluksi kuulemaan tiukkaa asiaa rakennetusta ympäristöstä urakoitsijan ja konsultin näkökulmasta, kun SRV ja Granlund saapuivat vieraiksemme Rantasaunalle. Lisäksi rakentamistalouden professori Antti Peltokorpi esitteli rakentamistalouden opintopolkua ja opiskelumahdollisuuksia Aallossa. Illan kruunasivat tuttuun tyyliin mahtavat tarjoilut, sauna ja palju!

ROPO meni Pietariin 18.-22.5.2016

Kuuluisa Pietarin reissu oli jälleen menestys! 18 ropolaista tutustuivat paikalliseen rakennusbisnekseen YIT:n ja NCC:n vauhdittamina. Reissun kohokohtana oli jälleen limusiiniajelu Pietarin yössä.

Haahtela-ekskursio 26.5.2016

ROPO ja Fundi vierailivat Haahtela-yhtiöiden toimistolla Bulevardilla. Ekskulla pääsimme kuulemaan Haahtela-yhtiöiden toimintakulttuurista ja uusimmista innovaatioista. Illan kruunasi oma kokki, joka tarjoili kuohuviiniä ja pientä syötävää.

Unrealer-excursio 10.5.2016

Tämä ROPOn ja Fundin yhteisexcursio oli mieletön tilaisuus tutustua rakennus- ja kiinteistöalalla toimivan start up -yrityksen toimintaan. Hyvän seuran lisäksi illan aikana nautittiin juomasta, pienestä purtavasta, saunasta ja poreammeesta!

ROPOn Wappukarnevaalit 30.4.2016

ROPOn Wappukarnevaaleja vietettiin wappuaaton aamuna Raksan edustalla. 35v-juhlavuoden kunniaksi luvassa oli tavallistakin päräyttävämpi wappuyllätys: Ihmislinko! Mukana wappuyllätyksessä olivat Aaltovoima, Rapal, TEK sekä TTER. Hurjastelun ohessa ROPO tarjosi juhlakansalle perinteiseen tyyliin lohileipiä ja boolia.

T2H-excursio 20.4.2016

Ohjelmassa oli työmaavierailu WB-illassa kohahduttaneen T2H-Rakennus Oy:n asuinkerrostalotyömaalle, josta siirryttiin T2H:n toimistolle jatkoille nauttimaan ropomaiseen tyyliin maittavista tarjoiluista ja firman esittelystä!

Kevään saunailta 17.3.2016

Perinteinen kevään saunailta järjestettiin Rantasaunalla. Illan teemana oli korjausrakentaminen, ja ajankohtaista aihetta esittelivät eri näkökulmista HTJ, Sato sekä Consti. Paikalla oli lähes 50 ropolaista nauttimassa loistavista puhujista, maittavasta ruuasta ja paljun lämmöstä!

Vuosikokous ja excu Destialle 24.2.2016

ROPOn vuosikokous järjestettiin tällä kertaa Destian hellässä huomassa. Iltapäivällä vierailimme Destian lentokenttäallianssin työmaalla Helsinki-Vantaalla, jonka jälkeen pidettiin sääntömääräinen vuosikokous Destian vanhalla viinikellarilla mielenkiintoisten esitysten ja loistavien tarjoiluiden siivittäminä.

LCI-päivät 2.12.2015

ROPOlaisille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua LCI-päiville (Lean Construction Institute) Rantasipi Airportissa Vantaalla. 15 ropolaista osallistui tapahtumaan.

WB-ilta ja vaalikokous 25.11.2015

ROPOn vaalikokous ja WB-ilta järjestettiin perinteisen kaavan mukaan Rantasaunalla, noudattaen ROPOn saunailloille tyypillisiä neljää kulmakiveä: Loistavat puhujat, kylmä juoma, lämmin ruoka ja kuuma sauna! WB-illassa Lemminkäinen ja Sweco esitettelivät yhteistoiminnallista projektinjohtourakointia lentokentän laajennushankkeesta ja T2H Rakennus esitteli liiketoimintaansa.

Castren&Snellman -excursio 9.11.2015

Castren&Snellman -excursio oli jälleen kerran taattua laatua!

Vantaan asuntomessut NCC:n vieraana 5.8.2015

ROPOlaiset vierailivat NCC:n isännöiminä asuntomessuilla Kivistössä. NCC esitteli messualueen kupeessa sijaitsevaa As Oy Spinelliä jonka jälkeen ROPOlaiset tutustuivat muuhun asuntomessualueeseen.

ROPO-FUNDI -golfreissu 12.-14.6.2015

ROPO ja kiinteistötalouden ammattiainekerho FUNDI järjestivät perinteisen golfreissun Viroon Suurestan kentälle. Mukana oli yhteensä 50 osallistujaa pelaamassa tai suorittamassa green card -kurssia.

ROPO saapui Pietariin 21.-25.5.2015

Pietarin matkalla ROPOa vauhdittivat YIT ja SRV. Reissun kruunasi limusiiniajelu Pietarin yössä.

Wappuyllätys ja lohileivät 30.4.2015

Wappuyllätyksenä oli tänä vuonna käytännöllinen golf-lippis ROPOn logolla, joita hallitus uusissa haalareissaan jakoi jäsenille. Lisäksi ROPO hankki paikalle jättimäisen Darts-pelin ja lohileivät veivät totutusti kielen mennessään!

Kevään saunailta 17.3.2015

Kevään saunaillassa esittäytyivät Sweco PM, Green Building Partners ja Tekla.

ROPOn vuosikokous 24.2.2015

ROPOn vuosikokous järjestettiin tänä vuonna YIT:n pääkonttorilla. Illan aikana muisteltiin vuoden 2014 tapahtumia ja kuultiin mitä hallitus on suunnitellut tulevalle vuodelle.

WB-ilta ja vaalikokous 27.11.2014

ROPOn vaalikokous järjestettiin totutusti Rantasaunalla. Vaalikokous jatkui rattoisissa merkeissä hyvien puhujien, loistavan ruoan ja mukavan seuran parissa WB-illan muodossa.

Rapal excu 14.10.2014

ROPO suuntasi yhdessä Fundin kanssa rakennetun ympäristön talouden ja ympäristövaikutusten asiantuntija Rapalille.

Mommilanjärven soutelu 19.7.2014

ROPO osallistui yhdessä muiden Raksan ammattiainekerhojen kanssa Mommilanjärvensouteluihin.

ROPO-Fundi golf 13.-15.6.2014

ROPOlaiset lähtivät yhdessä kiinteistötalouden kerho Fundin kanssa Tallinnaan golffaamaan. Mukana oli sekä green card-kurssilaisia, että pelaajia.

ROPO meni Pietariin 14.-18.5.2014

Aikaisempien vuosien tapaan ROPOlaiset suuntasivat tutustumaan Itänaapurin rakennusbisnekseen Pietariin.

23.4.2014 MOBileet

Raksan ammattiainekerhot, ROPO etunenässä, hellivät jäseniään Members Only -bileillä.Konsepti oli vanha ja hyväksi todettu: vähän ruokaa, paljon juomaa ja iso kasa hyvää seuraa.

30.4.2014 Lohileivät ja ROPOn Wappuyllätys

ROPO juhlisti Wappua yhdessä jäseniensä kanssa lohileipien ja sangrian vauhdittamana. Päivän kohokohdaksi nousi monille ROPOn jäsenille tarjoiltu ”perinteinen” Wappuyllätys. ROPO räväytti tyylilleen uskollisesti ja mahdollisti kaikille jäsenilleen Wappuyllätyksenä ilmaisen benjihypyn.

28.3.2014 Kevään saunailta

ROPO järjesti perinteikkään kevään saunaillan, jossa oli tarjolla herkullisen ruoan ja juoman lisäksi aimo annos rakennusalanammattilaisten tietotaitoa mahtavassa seurassa. Lauteille hyppäsivät asiantuntijat konsulttiyritys Rambollista sekä rakennuttaja ISS Prokolta.